با سلام
ماهیگیری با دینامیت یا مواد منفجره همینطور که میتوانید حدس بزنید یعنی گرفتن ماهی به کمک مواد منفجره ، از دینامیت گرفته تا نارنجک، عدوات دیگر نظامی مثل آر پی جی و همچنین عدوات دست ساز انفجاری که گاهی به راحتی قابل ساختن هستند .
این طریق صید تقریبأ در تمام کشورهای دنیا از جمله ایران ممنوع است.
قانون حفاظت و بهره برداري از منابع آبزي جمهوري اسلامي ايرانماده 12- حمل واستفاده از ابزار و ادوات صيادي غير مجاز و همچنين موادي از قبيل موادمنفجره ،سمي ويا برقي كه باعث ضعف، بيماري و يا مرگ آبزيان شوند ممنوع مي باشد.
چگونه ؟
با پرتاب ماده منفجره که در محفظه ای ضد آب قرار داشته و در زیر آب منفجر میشود.
موج انفجار بسته به قدرت ماده منفجره مورد استفاده و عمق انفجار و همچنین فاصله از مرکز انفجار ماهییان و دیگر آبزیان را کشته، زخمی و یا بیهوش میکند.
در مقایسه, اثرات موج انفجار در آب به خاطر تراکم بیشتر آن از هوا شدید تر بوده و به مراتب مخربتر بوده و خسارات بیشتری را برجای میگذارد.
خسارات وارد آمده بر ماهی ها و دیگر آبزیان براثر موج انفجار با توجه به فاصله از مرکز آن متفاوت است.
انفجارباعث متلاشی شدن کامل موجودات نزدیک آن ، ترکیدن کیسه هوای ماهی هایی که در فاصله بیشتری از آن قرار دارند و در نهایت بیهوشی ماهیانی که دورتر قرار داشته اند و شناور شدن آنها در سطح آب میشود.
ماهیگیر فقط موفق به جمع آوری ماهی های شناور در سطح آب شده و بقیه ماهی ها ونیزموجودات تلف شده دیگر از جمله صدف ها، نرم تنان، سختپوستان وآبزیان دیگربرایش اهمیتی ندارند.
در اروپا بعد از جنگ جهانی به دلیل کمبود ارزاق و دسترسی آسانتر بعضی به ادوات جنگی، به دلیل هرج و مرج حاکم در این دوره و نیز قباهت کمتر آن به دلیل خونریزی های دوران جنگ، این نوع کشتار رواج بیشتری داشته است.
در حال حاضر استفاده از مواد منفجره برای صید ماهی، بیشتر درکشور های جنوب شرقی آسیا در بین جمعیتهای نا آگاه، فقیرتر از نظر فرهنگی و گاهأ اقتصادی رایج میباشد.
به نظر این افراد که از رابطه زیستی بین موجودات اکوسیستم، به دلیل کمی دانش بی اطلاع هستند، این روش روشی خوب، کارآمد و مدرن است.
اما از نظر زیست شناسان این روش راهی غیر کارآمد وغیر اقتصادیست.
تعداد ماهی های به دست امده از این روش به نسبت موجوداتی که از این راه صدمه میبینند به مراتب کمتر بوده و درصد ناچیزی از آن را شامل میشوند.
اغلب موجودات مصدوم ومعدوم از این طریق چیزی نیست که به درد ماهیگیر بخورد.
درصد ماهی به دست امده از این روش به نسبت موجودات صدمه دیده شامل چیزی حدود تا 30 % و کمتر است.
چیزی حدود یک سوم ماهی های مصدوم به کف آب نشسته و از دسترس دور میشوند، 10 % تا 20% آن را جریان آب با خود برده و بقیه طوری صدمه میبینند که قابل برداشت نیستند.
علاوه بر این تعدادی از ماهی ها که در فاصله بیشتری از مرکز انفجار قرار دشته و مجروح شده ومیتوانند بگریزند وبعدأ تلف میشوند را نیز میبایست در نظر گرفت که در این محاسبه نگنجیده است.
خطرات و صدمات محیطی
خطرات و صدمات محیطی
صدمات محیطی این روش بسیار زیاد است .
به کارگیری مواد منفجره باعث نابودی تمام موجودات در اطراف محل انفجار شده و محم تر اینکه بچه ماهی ها ، چیزی که باعث بقاع نسل ماهی میشود را نیز از بین میبرد.
این خود به مرور منجر به کم و کمتر شدن جمعیت ماهی موجود در محیط میشود.
بقایای سمی حاصل از انفجر نیز به مرگ تدریجی گونه های حساستر در درجه اول و در نهایت گونه های دیگر آبزیان می انجامد.
از جمله خسارات دیگر میتوان به گیاهان معدوم شده که نه تنها منبع تغذیه انواعی از ماهی هستند بلکه محلی برای رشد بچه ماهی ها، تخمگذاری ماهی ها و نیز عاملی برای بهتر شدن کیفیت آب هستند اشاره کرد.
اغلب روشهای قانونی و حتی غیر قانونی به تنهایی قادر به ایجاد چنین خساراتی در محیط زیست نیستند که استفاده از مواد منفجره و سموم مختلف باعث آن میشوند.
از خطرات دیگر میتوان از ساخت ، نگه داری و حمل مواد منفجره نام برد.
خطرات جانی و معلولیتهای جسمی ناشی ازانفجار برای کسی پوشیده نیست.
با کمال احترام Jash
کلیه حقوق بر اساس قوانین نرم افزاری متعلق به وب سایت اردک ماهی می باشد.
برداشت مطالب با اجازه کتبی و درج منبع امکان پذیر است.
سلام دوست عزیز بسیار جالب بود با تبادل لینک موافقید منتظریم
پاسخحذفwww.tabriz-fishing.blogfa.com
باسلام خدمت شما خيلي وقت هستش بما سر نميزنيد
پاسخحذف